🚩عوارض خطرناک استفاده طولانی مدت از داروی ضد احتقان

فهرست مطالب

چه مدت از داروی ضد احتقان استفاده کنیم؟

  • دکتر وحیده درتاج • جراح و متخصص گوش و حلق و بینی

[lwptoc]

چه مدت از قطره یا اسپری ضد احتقان استفاده کنیم؟

اشتباهی که برخی بیماران برای رفع احتقان مزمن بینی انجام میدهند استفاده طولانی مدت از اسپری و یا قطره های ضد احتقان است . برخی از این قطره ها شامل فنیل افرین، نفازولین و اسپری هایی مانند کونژستاپ و یا اکسی نوز و یا سایر ترکیباتی که حاوی اوکسی متازولین داشته باشد فقط برای مدت ۴-۳ روز ابتدای ابتلا به سینوزیت حاد و یا سرماخوردگی قابل استفاده میباشند.

عوارض استفاده طولانی مدت از داروهای ضد احتقان:

 استفاده بیش از ۴ روز از این قبیل داروها مجاز نمیباشد زیرا ممکن است باعث ایجاد بیماری درمان ناپذیر رینیت دارویی در بینی گردد. گذشته از اعتیاد دارویی که برای بیمار به همراه دارد ممکن است اثرات مخرب قلبی و عروقی نیز به همراه داشته باشد. در ابتدا بیمار با استفاده از این دارو احساس خوشایندتری در بینی خواهد داشت و به رفع گرفتگی بینی اش کمک قابل توجهی میشود ولی رفته رفته با استفاده طولانی مدت از این دارو گرفتگی بینی بیشتر و بیشتر خواهد شد. در ادامه ی مصرف ممکن است بر سلامت روانی بیمار نیز اثر گذارد.

بهترین درمان برای احتقان بینی:

توصیه میگردد به جای استفاده مداوم از داروهای گفته شده به دنبال راه حل اصلی مشکل خود باشید. با مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی و یا جراحان گوش و حلق و بینی که در زمینه سینوس فعالیت میکنند، میتوانید مشکل خود را اصولی حل کنید.

عوارض استفاده طولانی از قطره ضد احتقان

معرفی داروهای ضد احتقان حاوی ترکیبات اوکسی متازولین:

اثر گذاری این دارو ها بر انقباض عروق میباشد و باعث میگردد تورم غشاهای مخاطی کاهش یابد و نتیجتا احتقان رفع گردد. در بهبود علائم بیماری هایی نظیر سرماخوردگی، آنفولانزا، آلرژی، سینوزیت و … استفاده میگردد. نکته ی قابل توجه این است که این داروها در بهبود علايم بیماری ها اثر خوبی دارند و کمکی به درمان بیماری نمیکنند.
مدت زمان لازم برای اثربخشی چند دقیقه میباشد و تا ۱۲ ساعت باقی میماند. برای کودکان بالای ۶ سال و بزرگسالان از محلول ۵٪ برای استفاده در بینی تجویز میگردد.

نحوه مصرف داروها برای رفع گرفتگی بینی :

  • در بزرگسالان بهتر است از ۳-۲ پاف یا قطره در هر سوراخ بینی استفاده گردد برای دارو با دوز ۰.۵ درصد با فاصله هر ۴ ساعت و نهایتا تا ۴ روز .
  • در اطفال کمتر از ۶ سال؛ فقط با دستور پزشک.
  • در اطفال ۶ تا ۱۲ سال ؛ ۳-۲ پاف در هر سوراخ بینی برای دارو با دوز ۰/۲۵ درصد با فاصله هر ۴ ساعت و نهایتا تا ۴ روز .
  • در اطفال بالای ۱۲ سال ؛ ۲-۱ پاف یا قطره در هر سوراخ بینی برای دارو با دوز ۰.۵ درصد با فاصله ۴ ساعت و نهایتا تا ۴ روز.

بهتر است این مطلب را هم بخوانید: ‌**درمان سینوزیت **

دکتر وحیده دُرتاج   •   جراح و متخصص گوش و حلق و بینی

به اشتراک بگذارید!

جراح بینی - دکتر وحیده درتاج

دکتر وحیده درتاج

دکتر وحیده درتاج ، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی در تهران هستند. ایشان دارای بورد تخصصی از دانشگاه تهران همچنین دکتر درتاج دارای سال ‌ها تجربه در زمینه‌ های مختلف جراحی بینی و جراحی های درمانی می باشند. ایشان عضو انجمن راینولوژی ایران و انجمن تحقیقات راینولوژی بوده و دوره‌ های آموزشی خود را در کنار بهترین اساتید داخلی و بین ‌المللی گذرانده ‌اند.

4 4 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مظفر

سلام ، میخواستم بدونم قلم های ضد احتقان بینی هم همین عوارض در بلند مدت دارند ؟ همون قلم هایی که بوی اکالیپتوس می دهند

محمود گنجوری

سلام الان حدودا دوسالی هست که اسپری بینی مصرف میکنم وشبها راحت میخابم چکارکنم که مشکلم حل بشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.